Skip to main content
  Uutinen

YES Kouvolan vuoden 2014 YES-opettaja on valittu!

By 10.12.2014 21 helmikuun, 2019 No Comments

Matti Järventausta on Kouvolan vuoden 2014 YES-opettaja

YES Kouvola on valinnut vuoden YES-opettajaksi Utin koulun rehtori Matti Järventaustan. Järventausta on osoittanut työssään vuosien ajan yrittäjämäistä toimintaa ja on tuonut yrittäjyyskasvatuksen osaksi luontevaa koulun toimintaa.

Johtamassaan Utin koulussa oppilaat ovat toteuttaneet useita elokuvia. Koulun oppilaat ovat jo vuosia hoitaneet narikkaa Uusi Teatteri Utin näytöksissä. Lisäksi Matti Järventausta on aktiivisesti toiminut uuden informaatiotekniikan tuomisessa opetustyöhön ja on omalla yrittäjämäisellä esimerkillään innostanut kollegansa kehittämään taitojansa opetustyössä. Järventaustalla on kokemusta myös oman yrityksen pyörittämisestä.

Tunnustuksen antoi YES Kouvola ja Valtakunnallinen YES ry.

– Matti Järventausta on ollut aina altis palvelemaan ja kehittämään opetustyötä. Matilta ovat niin kollegat kuin esimiehet saaneet apuaan käytännön opetusteknologian kysymyksissä, kertoo YES Kouvolan aluepäällikkö Reijo Vaurula.

YES Kouvola kiittää Mattia myös yhteistyöstä ja avunannosta KOUahead-messujen internetsivujen suunnittelussa ja päivityksessä.

Tunnustus annettiin Järventaustalle YES joulupuurotilaisuudessa 10.12.2014.

Valtakunnallinen YES ry ja YES-verkosto palkitsee vuosittain jokaiselta YES-alueelta opettajan, joka on työssään edistänyt esimerkillisesti yrittäjyyskasvatusta. Tunnustus myönnetään opettajalle joka:

  • omaa myönteisen ja aktiivisen asenteen yrittäjyyskasvatukseen
  • toteuttaa ja kehittää yrittäjyyskasvatusta omassa opetuksessaan
  • levittää omalta osaltaan yrittäjyyskasvatustietoutta omalla alueellaan.

Kaikki vuoden 2014 YES-opettajat julkistetaan 10. joulukuuta Helsingissä.

Rehtori Matti Järventausta oli marraskuussa puhumassa Kaakkois-Suomen VÄYLÄ- yrittäjyyskasvatusstrategian työpajassa yhdessä poikansa Timo Järventaustan kanssa, joka on perustanut oman yrityksensä jo kouluaikana isänsä opastuksella.