Skip to main content
  Uutinen

YES-kummiportaali kasvaa kohisten Uudellamaalla

By 22.6.2016 11 huhtikuun, 2019 No Comments

YES Kummit eli vapaaehtoiset yrittäjät ja muut työelämän edustajat ovat valmiina tarjoamaan apuaan koulujen työelämäyhteistyössä syksyllä, kun opetus uusien opetussuunnitelmien mukaan käynnistyy. YES Kummit saivat vahvistusta joukkoihinsa Uudenmaan Yrittäjien jäsenistä.

YES-verkoston ylläpitämä kummiportaali yeskummit.fi tarjoaa nyt jo liki 350 asiantuntijaa koulujen työelämäyhteistyön toteuttamiseksi. Uudenmaan Yrittäjien Yrittäjäpankki yhdistettiin YES-kummiportaaliin alkukesällä. Pelkästään Uudellamaalla YES Kummeja on 102.

– Oli järkevää yhdistää voimamme. Nyt Uudellamaalla vapaaehtoiset löytyvät yhdestä paikasta ja voimme tarjota opettajille ja kouluille entistä vaivattomammin työelämän kumppaneita, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Uudenmaan Yrittäjien kehittämispäällikkö Kati Liikanen uskoo, että vapaaehtoistyöhön löytyy jatkossa vielä lisää innostuneita yrittäjiä.

– Kouluvierailut tuovat positiivista virettä yrittäjillekin. Yrittäjät ovat ylivertaisia innostajia omilla tarinoillaan ja nuoret kuuntelevat tarkalla korvalla heidän neuvojaan työnhakuun tai vaikkapa asiakaspalvelun perusteisiin, Liikanen sanoo.

Uudet opetussuunnitelmat velvoittavat koulut entistä vahvempaan työelämäyhteistyöhön.

– YES Kummit ovat helppo tapa ottaa ensimmäinen kontakti koulun lähiympäristön elinkeinoelämään. Opetussuunnitelmien mukaan nuorten tulee saada tietoa lähialueen yrityksistä ja elinkeinoelämästä sekä ymmärrystä ja valmiuksia työelämään ja yrittäjyyteen. YES Kummit helpottavat opettajan työtä: opettajan ei itse tarvitse osata ja tietää kaikkea. YES Kummin voi ottaa mukaan paitsi yhteisiin projekteihin ja teemapäiviin, myös ihan tavalliselle oppitunnille, Lehtonen muistuttaa.