Skip to main content
  Uutinen

YES Kummiportaali tuo yrittäjät opettajien älypuhelimiin

By 5.11.2013 11 huhtikuun, 2019 No Comments

YES ry on avannut uuden verkkopalvelun opettajien avuksi koulu-yritysyhteistyöhön. Yeskummit.fi tarjoaa työelämän vapaaehtoisia YES Kummeja opettajien ja koulujen kumppaniksi yrittäjyyskasvatukseen ympäri Suomen ja joka kouluasteelle.

– Yeskummit.fi on vaivaton tapa opettajalle tutustua lähiympäristön työelämän toimijoihin ja löytää yhteistyökumppani koulun yrittäjyyskasvatukseen, etenkin jos omia kontakteja ei vielä ole, YES ry:n koulutuspäällikkö Sanna Lehtonen kertoo.

Kaikenkokoiseen näyttöön taipuvasta YES Kummiportaalista opettajat voivat helposti hakea työelämän edustajaa opetuksen tueksi myös kännykällä tai tabletilla – heti kun idea yritysyhteistyöstä iskee.

– YES Kummit tuovat tuoretta tietoa työelämästä koulujen arkeen ja lisäävät kokemuksellaan ja esimerkeillään nuorten työelämätuntemusta. YES Kummi antaa yrittäjyyskasvatukselle kasvot ja linkittää koulun yhteiskuntaan, Lehtonen sanoo.

YES hyödyntää kummiportaalissa omaa YES-verkostoaan eli YES Kummeja voi hakea alueen perusteella ympäri Suomea. Opettaja voi siis löytää oman YES Kummin, asuipa hän pääkaupunkiseudulla tai Pohjanmaalla, Porissa tai Kotkassa.

– Portaali avattiin tänä syksynä, ja rekrytoimme jatkuvasti uusia YES Kummeja. Viime laskun mukaan YES Kummeja löytyy portaalista lähes kaksisataa, tällä hetkellä johtoasema on Pirkanmaalla, jossa koulu-yritysyhteistyöstä innostuneita henkilöitä on jo liki neljäkymmentä.

YES toimii “matchmakerinä”

Portaalissa mukana olevat YES Kummit näkyvät palvelussa omalla nimellään, mutta heidän yhteystietojaan portaali ei näytä.

– Kun opettaja tahtoo YES Kummin esimerkiksi kertomaan yrittäjätarinansa koululla, hän esittää portaalille kummitoiveen haluamastaan kummista tai jättää päätöksen YES:ille, ja YES-aluetoimija ottaa yhteyden kummiin ja saattaa opettajan ja kummin yhteen, Lehtonen kertoo.

Käyttäjien ensikosketus YES Kummiportaaliin on ollut innostunut. Opettajat pitävät siitä, että palvelusta löytyy monipuolisesti yrittäjiä, ja kummitoiveen tekemisen jälkeen YES Kummi on löytynyt nopeasti.

Lisää yrittäjiä toivotaan mukaan yrittäjyyskasvatukseen

Lehtonen suosittelee myös yrittäjiä tutustumaan portaaliin ja lähtemään mukaan yrittäjyyskasvatukseen. YES Kummina voi toimia oman aikataulunsa puitteissa.

– Yrittäjälle YES Kummit on loistava tilaisuus tutustua tuleviin työntekijöihin ja olla mukana kehittämässä nuorten osaamista ja asenteita. Yrittäjä saa yritystään tunnetuksi ja vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa saa näkökulmia ja ideoita oman toimintansa kehittämiseen, Lehtonen sanoo.

YES Kummiportaali ideoitiin YGL-hankkeessa

YES Kummit ja YES Kummiportaali on yksi YES:n YES goes to lukio -hankkeessa ideoituja yrittäjyyskasvatusmalleja. Opetushallituksen rahoittaman YES goes to lukion tavoitteena on lisätä lukiokoulutuksen yrittäjyys- ja työelämätietoja.

Tutustu kummiportaaliin: yeskummit.fi

Lue lisää Yes goes to lukio -hankkeesta