Skip to main content
  Uutinen

Yli 600 opettajaopiskelijaa unelmaduunia rakentamassa

By 27.3.2013 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Lukuvuoden 2012-2013 aikana sadat aineen- ja luokanopettajat yhdeksällä eri yliopistopaikkakunnalla ovat yllättyneet opettajan apuvoimien määrästä: Seitsemän järjestöä tiivisti yhteistyötään ja lähti kiertueelle opettajankoulutuslaitoksiin.

Järjestöt on the road: Oivaltava opettaja – verkottunut moniosaaja -kiertueella opettajaopiskelijoille viedään konkreettista tietoa työelämän muutoksesta ja opettajan oman työn kehittämisestä yrittäjämäisesti. Kiertueen järjestäjätahoista YES, Nuori yrittäjyys, Kerhokeskus, Taloudellinen tiedotustoimisto sekä YVI -hanke tuovat esiin opettajien käyttöön tuotettuja ohjelmia, materiaaleja sekä yhteistyömahdollisuuksia. Lisäksi mukana työssä ovat SOOL ja OAJ.

Järjestöt johdattelevat kolmetuntisissa tilaisuuksissa opiskelijat pohtimaan tulevaisuudessa tarvittavia taitoja työelämässä. Tilaisuuksissa opiskelijat pääsivät pohtimaan omia vahvuuksiaan ja suunnittelemaan niiden pohjalta omaa unelmakouluaan. Nyt unohdetaan lehtiotsikoiden suuret ryhmät ja levottomat oppilaat ja annettiin visioiden lentää vailla rajoituksia!

Joka tilaisuudessa on ollut haastateltavana paikallinen työssään jo pitkään toiminut yrittäjähenkinen opettaja, ja kokemuksen ääntä kuultiin herkeämättä. Millaisia ohjeita opettaja antaisi opettajiksi siirtyville opiskelijoille?

– Lähdetään vaan tekemään mielenkiintoisia, innostavia asioita eikä mietitä, mitä saa tai voi tehdä. Otetaan oppilaat mukaan suunnittelemaan oppimista. Se luo innostusta ja viihtyvyyttä koko kouluyhteisöön, vinkkaa opettaja Ilona Nikula Rovaniemellä.

Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä tapahtumiin. Opiskelijoiden mukaan tapahtumassa valkeni yrittäjyyskasvatuksen todellinen luonne. Suurin muutos heidän mukaansa lähtee opettajanhuoneesta eli opettajista itsestään, opettajan toimintatavoista ja asenteista.

– Jos opettajat eivät ole kovin yhteistyökykyisiä ja anna toisilleen tilaa, kovinkaan suuria muutoksia ei voi tapahtua” pohtivat opiskelijat.

Kevään viimeinen etappi on Joensuussa

Järjestöt on the road -kiertueen kevään viimeinen vierailupaikkakunta on Joensuu, jossa herätellään opiskelijoita maanantaina 22.4.2013 kello 11.15-15. Paikkana on Joensuun OKL:n auditorio E100. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä!

Järjestöt on the road:

YES-keskus
Nuori Yrittäjyys
Kerhokeskus
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
YVI-hanke
Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto
Opetusalan ammattijärjestö OAJ

 

Lähde: Opetin.fi

Järjestöt on the road YES:n sivuilla