Skip to main content
  Uutinen

Yrittäjyyskasvattaja on verkottaja ja verkostoituja – oletko mukana?

By 5.5.2015 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Yrittäjyyskasvatus on yhdessä tekemistä. Oletko sinä löytänyt omat verkostosi vai oletko vielä puuttuva lenkki? Yrittäjyyskasvatuksen toimijat kokoontuivat Helsingissä huhtikuun lopulla luomaan uusia lenkkejä YES-verkostoon.

Helsingin Kuntatalo täyttyi huhtikuun lopulla yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijoista, kun eri toimijat pääsivät yhdessä pohtimaan mikä on yrittäjyyskasvatuksen rooli koulutuksessa ja miltä näyttää sen tulevaisuus.

YES ry:n jäseniensä kanssa järjestämä Yhteistyö yrittäjyyskoulutuksessa -keskustelutilaisuus nosti esiin ajankohtaista ajattelemisen aihetta työelämästä, koulutuksesta, nuorista ja tulevaisuudesta – ja aikuisten roolista asenteiden muokkaajina.

Keskustelua alustamassa olivat Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen, professori Esko Valtaoja, Haaga-Helian vararehtori Lauri Tuomi ja YES ry:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Lamppu. Tilaisuuden juonsivat ja keskustelua johdattivat MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi sekä Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä.

Keskustelua käytiin paitsi pöydissä, myös kiivaasti Twitterissä:

Artikkeliin nostetut, eri toimijoiden tweetit on julkaistu Twitterissä keskustelutilaisuuden aikana 28.4. Jos tahdot lukea kaikki aiheesta päivän aikana kirjoitetut tweetit, löydät ne hakiessasi tageilla #yrittajyyskasvatus ja #YESverkosto.

 

 

– On tärkeää, että yrittäjyyskasvatuksesta keskustellaan ja että saamme kuultua eri näkökulmia. Yrittäjyyskasvatuksen henkeen kuuluu, että asioita tehdään yhdessä – verkostossa on voimaa, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Tilaisuudessa puhuttiin muun muassa uusista opetussuunnitelmista ja niiden mahdollisuuksista koulutukselle. Tärkeänä nähtiin myös asenne: millä tavoin suhtaudumme nykyhetkeen ja tulevaisuuteen ja miten nämä asenteet heijastuvat nuoriin?

 

 

Yksi keskustelutilaisuuden tavoitteista olikin saada osallistujat pohtimaan omaa ympäristöään ja verkostojaan.

YES haastaa nyt kaikki tulevaisuudesta, yrittäjyydestä, työelämästä, yrittäjyyskasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneet opettajat, opot, rehtorit, yrittäjät päättäjät ja muut toimijat pohtimaan: Missä olen yrittäjyyskasvatuksen kentässä, ketkä ovat kumppaneitani? Miten voin tehdä yhteistyötä?

Alla on kuva YES:in asemasta yrittäjyyskasvatuksen kentässä (voit klikata kuvaa isommaksi). Onko toimintakenttä tuttu, mihin sinä sijoitut tai voisit itsesi sijoittaa?

 

 

 

Jos et päässyt tilaisuuteen, tule mukaan ensi syksynä! YES-aluetoimistot järjestävät jatkossa alueellisia yrittäjyyskasvatuksen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuuksia eri puolilla Suomea. Seuraa oman alueesi tapahtumakalenteria tai ehdota YES-aluetoimijallesi tilaisuuden järjestämistä yhdessä!

Keskustelutilaisuuden toteuttivat Valtakunnallinen YES ry:n sekä sen jäsenorganisaatiot Suomen Yrittäjät, Nuori Yrittäjyys, TAT, Elinkeinoelämän keskusliitto, MTK, Perheyritysten liitto sekä OAJ.