Skip to main content
  Uutinen

Yrittäjyyskasvatukselle uusi jalansija Etelä-Karjalaan: YES Imatra aloitti toimintansa YES-verkostossa

By 16.10.2017 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen verkosto sai tänä syksynä uuden alueellisen toimijan, kun YES Imatra aloitti toimintansa. Uusi aluetoimisto toimii koulutuksen tukena yrittäjyyskasvatuksessa ja rakentaa paikallisesti koulu-yritysyhteistyötä.


kuva: YES Imatran aloitustilaisuus pidettiin Imatran kylpylällä 26. syyskuuta. Tilaisuudessa puhui muun muassa KoruMies Arvi. Kuvassa vasemmalla YES-aluepäällikkö Ritva Oravuo.

YES-verkoston tavoitteena on edistää oppilaitoksissa yrittäjämäistä toimintakulttuuria ja lisätä koulutuksen yhteyksiä työelämään, jotta nuoret saavat koulutuksensa aikana riittävät eväät työelämään ja elämään.

Imatralla YES-aluepalveluista vastaa Etelä-Karjalan kesäyliopisto ja YES-aluepäällikkönä toimii koulutussuunnittelija Ritva Oravuo.

– Olen oppilaitosten ja koulujen tukena yrittäjyyskasvatuksessa. Valtakunnallisen verkoston voimin saamme yhdessä levitettyä parhaita käytäntöjä ja malleja oppilaitoksiin. Terveiseni on, että hyödyntäkää minua. YES Imatra tarjoaa työkalua, ideoita ja koulutuspäiviä, Oravuo sanoo.

Valtakunnallisen YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen iloitsee YES-verkoston uudesta vahvistuksesta.

– On hienoa, että Imatra tahtoo panostaa yrittäjyyskasvatukseen ja tuoda palvelumme kaupungin oppilaitosten ja opetushenkilöstön ulottuville. YES-verkoston tavoitteena on, että että jokainen suomalainen nuori saa yrittäjyyskasvatusta kouluasteesta ja paikkakunnasta riippumatta ja että jokaisella opettajalla on valmiudet toteuttaa yrittäjyyskasvatusta omassa työssään.

Imatralle on perustettu YES Tiimi yrittäjyyskasvatuksen suunnittelu- ja kehittämistyön tueksi. YES-tiimin jäseninä on yrittäjiä, opettajia sekä Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n edustaja. Tavoitteena on luoda Imatran malli, yrittäjyyskasvatuksen polku alakoulusta toiselle asteelle.

YES Imatran löydät nyt myös Facebookista.