Skip to main content
  Uutinen

Yrittäjyyskasvatuksen työkirjaa saa jälleen

By 11.5.2017 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Käytännön oppaalle yrittäjyyskasvatukseen on nyt oppilaitoksissa kysyntää. YES-verkosto on julkaissut koulujen ja opettajien avuksi uuden, päivitetyn painoksen Yrittäjyyskasvatuksen työkirjasta. Työkirja on saatavina sekä painettuna että sähköisenä.

Uudet opetussuunnitelmat sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön maaliskuussa julkaisemat Yrittäjyyslinjaukset koulutukseen velvoittavat kouluja ottamaan yrittäjyyskasvatuksen entistä suurempaan rooliin opetuksessa.

Sekä oppilaitosten että yksittäisten opettajien tarpeeseen luodusta YES-verkoston Yrittäjyyskasvatuksen työkirjasta on tänä keväänä otettu uusi, päivitetty painos.

– Yrittäjyyskasvatus ei ole, tai sen ei enää kuuluisi olla yksittäisten opettajien harteilla, vaan esimerkiksi OKM:n uudet Yrittäjyyslinjauksetkin peräänkuuluttavat koko oppilaitoksen yrittäjämäistä toimintakulttuuria. YESin Yrittäjyyskasvatuksen työkirja on tehty nimenomaan koko kouluyhteisön hyödynnettäväksi, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Yrittäjyyskasvatuksen työkirja antaa kouluille tukea yrittäjyyskasvatuksen suunnitteluun ja kehittämiseen sekä työelämäyhteistyöhön ja sitä kautta yrittäjyyskasvatuksen oppimistavoitteiden saavuttamiseen.

– Yrittäjyyskasvatuksen työkirja on työkalu, jonka tarjoamme uusien ideoiden kehittämiseen ja opetuksen ja koulutuksen uudistamiseen. Sen avulla oppilaitokset voivat myös rakentaa verkostoja työelämään. Uudessa painoksessa on myös huomioitu OKM:n uudet Yrittäjyyslinjaukset koulutukseen, Lehtonen kertoo.

 

Uuteen painokseen on lisätty mm. tietoa uusista yrittäjyyslinjauksesta sekä annetaan vinkkejä kouluyhteistyöhön yrittäjäjärjestöille. 

 

Yrittäjyyskasvatuksen työkirjaan on koottu myös Suomen keskeisiä yrittäjyyskasvatuksen toimijoita ja heidän tarjoamiaan palveluja ja materiaaleja opetukseen. Työkirja sopii käytettäväksi hyvin kaikilla kouluasteilla. Se sopii myös muille yrittäjyyskasvatuksesta kiinnostuneille, kuten yritys- ja työelämän yhteistyökumppaneille sekä kuntapäättäjille.

Painettua työkirjaa jakaa YES-alueverkosto. Työkirjan verkkoversion voi lukea osoitteesta yesverkosto.fi/tyokirja. Sivulta voi ladata myös työkirjan liitteet, joita voi käyttää sekä digitaalisina työkaluina tai tulostettuina työskentelypohjina.

 

 

Työkirjaan liittyy myös yrittäjyyskasvattajan roolia tiimissä kartoittava persoonallisuustesti ”Millainen yrittäjyyskasvattaja olet?” jonka voi tehdä sivulla yesverkosto.fi/testaaitsesi.