Skip to main content
  Uutinen

Hjallis Harkimo kannustaa nuoria: ”Koko elämä on itsensä toteuttamista ja yrittämistä”

By 12.5.2016 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Mobiili ja digitalisaatio muuttavat työelämää ja työn tekemisen olosuhteita. Selvittämällä mitä haluaa saa innon syttymään, neuvoo Hjallis Harkimo nuoria YESin #työharha-kampanjassa.

Harkimo muistuttaa, että työelämä on muuttunut totaalisesti sinä aikana, kun hän on ollut työelämässä, ja se tulee muuttumaan jatkossa vielä enemmän.

– Mobiililaitteet ja kaikki tekniikka ja digitalisointi tulee muuttamaan työelämää. Ei tule olemaan enää sellaisia toimistoja kuin nykyään, vaan ihmiset tekee työtä kotonaan tai mistä vaan. Ei tule olemaan samanlaisia kiintopisteitä.

Harkimo itse on töiden puolesta lähes jatkuvasti liikkeessä, mutta nuorena hänelläkin oli harhaluuloja työelämästä.

– Ajattelin että se on semmoista toimistotyötä et istutaan paikallaan jossain toimistopöydän ääressä ja tehdään kahdeksan tuntia päivässä töitä.

Miten nuoret voivat sitten pärjätä työelämään siirtyessään?

– Pitää tietää mitä haluaa. Yleensä se on silloin helpompaa asennoitua siihen mitä tekee – silloin syntyy se into, jos tietää mitä haluaa. Pitäisi löytää ainakin suuntaviiva, mitä haluaa tehdä, niin silloin pystyy paremmin toteuttamaan itseään.

– Koko tämä elämä on itsensä toteuttamista ja yrittämistä, oli sitten työntekijä tai yrittäjä.

 

Katso Harkimon haastattelu tästä:

YESillä on parhaillaan käynnissä sosiaalisessa mediassa #työharha-kampanja, jonka tavoitteena on herättää keskustelua työelämästä ja siihen liittyvistä käsityksistä ja kannustaa kouluja yrittäjyyskasvatukseen ja työelämäyhteistyöhön. Lue lisää