Skip to main content
  Uutinen

Kiinnostaako lukiokoulutuksen kehittäminen? Tule parantamaan maailmaa lukioverkoston aamukahveille

By 22.1.2024 No Comments

Valtakunnallinen lukioverkosto kokoontuu aamukahvien merkeissä vielä neljästi tänä keväänä. Tervetuloa kuulemaan ajankohtaisia kuulumisia lukiokentältä, verkostoitumaan ja vaihtamaan näkemyksiä lukiokoulutuksen kehittämisestä!

Lukioverkoston Teams-aamukahveilla keskustellaan ajankohtaisista asioista, jaetaan tietoa hyvistä käytänteistä ja ideoidaan yhdessä uutta.

– Lukioverkoston aamukahvien tavoite on olla rento matalan kynnyksen keskustelupaikka, jossa lukiotoimijat pääsevät vaihtamaan kuulumisia ja jakamaan tietoa ja osaamista, kertoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Yleensä aamukahvit alkavat yhdellä tai useammalla verkoston toimijan puheenvuorolla/alustuksella, jonka jälkeen aikaa on vielä vapaalle keskustelulle.

– Viime aikoina verkostossa on päästy kuulemaan muun muassa lukiomittarin pilotoinnista, Lapin uudesta yrittäjyyskasvatusstrategiasta ja eri hankkeiden tuloksista. Keskustelua on herättänyt esimerkiksi lukio-osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä yrittäjyyskasvatuksen arviointi

Lehtonen toivottaa verkostoon mukaan kaikki lukiokoulutuksesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet toimijat.

– Tavoitteena on koota yhteen erilaisten projektien ja hankkeiden toteuttajia ja muita lukiokentässä toimivia. Verkostosta löytyy tällä hetkellä kirjava joukko opettajia, rehtoreita ja hanketoimijoita. Mukaan kannattaakin tulla, jos verkostoyhteistyö, verkostokehittäminen ja verkosto-osaaminen kiinnostaa.

Seuraavien lukioverkoston aamukahvit pidetään 14.2., 19.3., 24.4. ja 16.5.2024. Aamukahvit ovat aina samaan aikaan kello 9–10 ja ympäristönä on Teams.

Aamukahveille ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan verkoston jäsenet saavat kutsun sähköpostiinsa hieman ennen ajankohtaa.

Lukioverkoston jäseneksi pääset ilmoittautumaan tästä.

Edelliset lukioverkoston aamukahvit pidettiin 18.1.2024. Jos et saanut kutsua etkä ole varma onko meillä ajantasaiset yhteystietosi niin kannattaa ilmoittautua uudelleen. Näin varmistat että saat varmasti kutsun jatkossa.

YES on yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkosto, joka yhdistää eri toimijat rakentamaan vaikuttavampaa yrittäjyyskasvatusta niin kansallisesti kuin alueellisestikin. YES-verkoston toimintatapa on yhteiskehittäminen, ja YES koordinoi valtakunnallisen lukioverkoston lisäksi muitakin verkostoja. Lue lisää YESin verkostoyhteistyöstä.