Skip to main content
  Uutinen

Kuka tai mikä tekee hyvää yrittäjyyskasvatustyötä? Ehdota vuoden YES Agenttia 2022

By 17.10.2022 No Comments

Nyt kuka tahansa voi ehdottaa verkkolomakkeen kautta yrittäjyyskasvatuksen toimijoita palkittaviksi. Onko ehdotuksesi opettaja, oppilaitos, virkamies, kolmannen sektorin toimija vai kenties koko kunta?

Me YES-verkostossa tahdomme nostaa esille sitä työtä, jota Suomessa tehdään yrittäjyyskasvatuksen ja koulutuksen kehittämiseksi.

Siksi palkitsemme YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksella vuosittain toimijoita, jotka ovat edistäneet yrittäjyyskasvatusta omassa lähiympäristössään. Nyt sinäkin voit ehdottaa hyviä tyyppejä, tiimejä tai yhteisöjä palkittaviksi. Ehdotukset voi lähettää nettilomakkeella – voit ehdottaa vaikka useampaa!

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen muistuttaa, että yrittäjyyskasvatus ei ole yksittäisen opettajan tai opon työtä, vaan sitä tehdään yhdessä. Kun yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen ja kehittämiseen on sitoutunut eri toimijoita kunnan johdosta ja virkamiehistä oppilaitosten johtoon ja opetushenkilökuntaan sekä järjestöväkeen, saadaan yrittäjyyskasvatuksesta aidosti vaikuttavaa.

– Muuttuvassa maailmassa tarvitaan entistä enemmän aktiivisuutta, yhteistyötä sekä kykyä ratkaista ongelmia ja tarttua mahdollisuuksiin. Yrittäjyyskasvatus on keino luoda tällaista yrittäjämäistä toimintatapaa. Yrittäjyyskasvatuksen avulla voidaan myös luoda yhteistyötä koulutuksen ja perinteisen elinkeinopolitiikan välille ja sitä kautta vaikuttaa esimerkiksi kunnan kehittämiseen ja elinvoiman vahvistumiseen. Tahdomme nostaa esille etenkin tällaisen sillanrakennustyön tekijöitä, Lehtonen kertoo.

Kuka tai mikä tai ketkä pitäisi sinun mielestäsi palkita? Ehdota!

Ehdotuksia ehtii lähettää 28.11.2022 asti. Kaikki vuoden YES Agentit julkistetaan joulukuussa.

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä on vuosittain myönnettävä tunnustus, ja sen myöntää Valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa.

YES on palkinnut yrittäjyyskasvatuksen kehittäjiä jo vuodesta 2011 alkaen. Ennen vuotta 2016 tunnustuksen nimi oli Vuoden YES-opettaja, ja sen saattoi ainoastaan yksittäinen opettaja. Vuodesta 2016 YES on palkinnut vuoden YES Agentteja. Kaikki palkitut löydät täältä.