Skip to main content
  Uutinen

Mitä jokaisen uuden kuntapäättäjän pitäisi tietää yrittäjyyskasvatuksesta? Näin Twitterissä vastattiin

By 20.5.2021 No Comments

YES-verkoston #yrittäjyyskasvatusratkaisee -keskustelussa Twitterissä puitiin yrittäjyyskasvatuksen nykytilaa kunnissa. Asiantuntijat muistuttivat muun muassa vastuun jakamisesta ja suunnitelmallisuudesta.

Yrittäjyyskasvatus on tärkeää kunnan kehittämisen näkökulmasta.

Tavoitteellisella yrittäjyyskasvatuksella kunnat voivat vahvistaa yrittäjämäistä asennetta, lisätä yrittäjyyteen liittyviä valmiuksia sekä synnyttää uutta yrittäjyyttä ja elinvoimaa.

Mutta mikä tekee kunnasta yrittäjyyskasvatuskunnan? Ketkä osallistuvat yrittäjyyskasvatukseen ja ketkä johtavat sen kehittämistä? Entä mitä jokaisen kuntapäättäjän pitäisi tietää yrittäjyyskasvatuksesta?

Nämä asiat puhuttivat eilen Twitterissä, kun YES-verkosto järjesti kaikille avoimen #yrittäjyyskasvatusratkaisee -keskustelun. Twiiteissä nousi esiin hyviä näkökulmia sekä vinkkejä kunnille yrittäjyyskasvatukseen.

Keskustelun runkona oli YESin etukäteen laatimat kysymykset.

"Jokainen kunta tarjoaa erilaisen ympäristön yrittäjyyskasvatukselle"

Mikä tekee kunnasta yrittäjyyskasvatuskunnan? Twiiteissä muistutettiin, että yrittäjyyskasvatus ei ole samanlaista kaikkialla, vaan toteutuksessa voidaan huomioida alueen erityispiirteet ja tarpeet. Tärkeänä nähtiin myös suunnitelmallisuus, vastuunjako ja se, että yrittäjyyskasvatuksen yhteistyö hyödyttää kaikkia osapuolia.

Lisää Twiittejä aiheesta voit lukea Twitteristä tägillä #yrittäjyyskasvatusratkaisee.

"Yrittäjyys ei ole välttämättä supersankaruutta tai suurta menestystarinaa"

Twitter-keskustelussa muistutettiin siitä, että miten puhumme yrittäjyydestä ei ole yhdentekevää. Nuoret saavat sytykkeitä yrittäjyyteen ja kokemuksia yrittäjyydestä monelta eri taholta.

"Yrittäjyyskasvatusta ei johdeta paperilla"

Keskustelussa puhuttiin paljon myös hyvän johtamisen merkityksestä. Kuntapäättäjät saivat myös vinkkejä siitä, mitä yrittäjyyskasvatuksesta pitäisi ainakin tietää, jotta sitä voi johtaa ja toteuttaa vaikuttavasti.

Kaikki Twitter-keskustelutunnin aikana julkaistut twtiitit löydät Twitteristä tägillä #yrittäjyyskasvatusratkaisee.

Haluatko lisää tietoa yrittäjyyskasvatuksesta ja sen mahdollisuuksista kunnille? YES-verkosto julkaisi keväällä yrittäjyyskasvatuksen kuntakäsikirjan kuntien virkamiehille, luottamushenkilöille ja muille kunnan kehittämisessä mukana oleville tahoille. Maksuttoman käsikirjan voit ladata tästä.

Miksi yrittäjyyskasvatus on kunnille elinvoimatekijä? Tutustu YES-verkoston kuntavaaliteemoihin.