Skip to main content
  Uutinen

Miten yrittäjyyskasvatuksella vastataan tulevaisuuden haasteisiin? Osallistu keskusteluun Twitterissä keskiviikkona

By 16.11.2020 No Comments

Keskustelutunti pidetään Twitterissä keskiviikkona 18.11.2020 kello 9–10 aihetunnisteella #yrittäjyyskasvatusratkaisee. Kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan.

Yrittäjyyskasvatus on nykyään monen oppilaitoksen opetussuunnitelmassa. Yrittäjyys- ja työelämätaidot ovat myös saaneet kansallisissa opetussuunnitelmien perusteissa yhä enemmän painoarvoa.

Mitä käytännössä tarkoittaa, jos koulussa toteutetaan yrittäjyyskasvatusta? Minkälaista osaamista yrittäjyyskasvatuksella aikaansaadaan? Kenen vastuulla yrittäjyyskasvatus on? Mitä haasteita yrittäjyyskasvatuksella voidaan ratkaista?

YES-verkoston haastaa asiantuntijat, koulutuksen järjestäjät, oppilaitokset ja kunnat pohtimaan yrittäjyyskasvatuksen merkitystä Twitterissä ensi keskiviikkona 18.11.2020 kello 9–10. Twitter-keskustelutunnin tavoitteena on nostaa esiin yrittäjyyskasvatuksen keskeisiä mahdollisuuksia ja haasteita sekä aktivoida eri toimijoita osallistumaan yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen ja edistämiseen. Jokainen, jolla on Twitter-tili voi osallistua keskusteluun.

Keskustelutunnin runkona ovat seuraavat kysymykset:

K1: Mikä on yrittäjyyskasvatuksen tehtävä?

K2: Minkälaista osaamista yrittäjyyskasvatuksella aikaansaadaan?

K3: Mitkä ovat suurimmat esteet sille, että oppilaitoksen toimintakulttuuri ei ole yrittäjämäistä?

K4: Kenen vastuulla yrittäjyyskasvatuksen tulisi olla?

K5: Minkälaisella yhteistyöllä saataisiin yrittäjyyskasvatusta vahvemmaksi kunnissa?

Näin osallistut keskusteluun

YES ry twiittaa kysymykset järjestyksessä keskustelutunnin aikana tililtä @YESverkosto.

Voit osallistua keskusteluun vastaamalla twiitteihin omalta tililtäsi. Keskustelun seuraamisen helpottamiseksi lisää twiittisi alkuun mihin kysymykseen osallistut, esimerkiksi K1. Käytä myös aihetunnistetta #yrittäjyyskasvatusratkaisee.

Voit seurata muiden keskustelua syöttämällä #yrittäjyyskasvatusratkaisee -tunnisteen Twitterin hakukenttään. Tervetuloa mukaan keskusteluun!

Lisätietoa antaa YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yesverkosto.fi.

Keskustelu on jatkoa Yrittäjyyden Ytimessä -tapahtumalle

Tuleva Twitter-keskustelu on jatkoa viime viikolla pidetylle Yrittäjyyden Ytimessä -tapahtumalle, joka on yrittäjyyskasvattajien vuoden päätapahtuma.

Yrittäjyyden Ytimessä -verkkoseminaarissa meitä oli tulevaisuuden osaamista pohtimassa yli 80 yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaa ja kehittäjää, ja siellä syntyikin hyvin vilkasta keskustelua yrittäjyyskasvatuksen mahdollisuuksista ja haasteista. Tuntuu, että vielä paljon jäi kuitenkin yhteistä keskusteltavaa, kertoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Tapahtumassa oli mukana visualisoija Salla Lehtipuu, jonka keskusteluista toteuttama visuaalinen taulu on nähtävissä alla. Kuvan voi myös ladata itselleen tästä.

Tapahtumassa järjestetyn paneelikeskustelun asiantuntijat nostivat esille tärkeitä teemoja.

– Paneelissa esiin nousi muun muassa se, miten voidaan kehittää oppilaitoksen ja työelämän välistä rakentavaa yhteistyötä, joka hyödyttää molempia osapuolia.

Myös yrittäjyyskasvatuksen käsitteiden selkeämpää määrittelyä kaivattiin.

– Yrittäjyyskasvatuksen haasteena on edelleen, että yrittäjyyskasvatus ja yrittäjämäisyys ymmärretään eri tavoin. Me YES ry:ssä lupasimmekin ottaa tästä koppia, ja aiomme ensi vuonna käynnistää tästäkin laajan keskustelun, Lehtonen sanoo.