Skip to main content
  Uutinen

Ope-yrittäjätreffejä, uratarinoita, yrityssuunnistuksia – näin YES vie kouluihin Yrittäjän Päivää

By 24.8.2017 5 syyskuun, 2019 No Comments

Me YES-verkostossa tahdomme innostaa ja auttaa kouluja rakentamaan yrittäjämäistä toimintakulttuuria. Monilla YES-alueilla Yrittäjän Päivä 5. syyskuuta on muodostunut päiväksi, jolloin kouluissa tempaistaan lukuvuosi käyntiin yrittäjyyshenkisesti.

Yrittäjän Päivänä me tahdomme antaa jokaiselle oppilaalle, opiskelijalle ja opettajalle kokemuksia yrittäjyydestä: joko itse tekemällä tai työelämään, yrittäjiin ja heidän uratarinoihinsa tutustumalla.

Mitä teidän koulussa voitaisiin tehdä? Lue vinkkimme Yrittäjän Päivään tai ota mallia: YES-aluetoimijat toteuttavat tänä vuonna muun muassa seuraavia yhdessä työelämän, yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa:

Yrityssuunnistus tutustuttaa oppilaat lähiympäristön yrityksiin

Yrityssuunnistuksessa ei istuta pulpeteissa eikä edes luokkahuoneissa, sillä oppimisympäristönä on aito työelämä. Yrittäjän Päivän viikolla YES Pohjois-Karjala ja YES Varsinais-Suomi ovat mukana järjestämässä yrityssuunnistuksia ja yritysrasteja, joiden idea on se, että nuoret kiertävät ryhmissä paikallisissa yrityksissä ja muissa työelämän kohteissa tekemässä niiden antamia tehtäviä.

Sekä Raisiossa että Joensuussa yrityssuunnistus järjestetään jo toista kertaa ja mukana on huikea määrä, nuoria sekä yrityksiä ja muita työelämän toimijoita. YES on mukana myös Turun Vasaramäen koulun Business Race -yrityssuunnistuksessa.

Miten yrityssuunistus järjestetään? Lue juttu viime keväällä järjestetystä ensimmäisestä Joensuu Racesta.

YES Varsinais-Suomi on myös mukana järjestämässä Turun ammatti-instituutin yritysrasteja ja mukana Laitilan TET-messuilla.

Opettajat ja yrittäjät yhteisen pöydän ääreen

YES-verkosto järjestää Yrittäjän Päivänä yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa erilaisia tapahtumia, joissa sekä lapset ja nuoret että opetushenkilöstö pääsevät kohtaamaan yrittäjiä ja saavat ajantasaista tietoa yrittäjyydestä. Tavoitteena on paitsi yrittäjien ja opettajien kohtaaminen, myös yrittäjyyden näkyväksi tekeminen ja sen juhliminen myös oppilaitoksissa.

YES Etelä-Savo on mukana järjestämässä Mikkelissä yrittäjien ja oppilaitosten yhteistä aamubrunssia Yrittäjän Päivän 20-vuotisjuhlan kunniaksi, jossa opettajat saavat tietoa yrittäjyydestä ja yrittäjän arjesta. Tapahtumassa muun muassa tutustutaan sosiaalisen median liiketoimintaan Sami Leinon johdolla ja hiillostetaan yrittäjiä Yrittäjägrillissä.

YES Etelä-Pohjanmaa on mukana järjestämässä Sedun OpenDay  – yhdessä yrityksissä -tempausta, joka käynnistyy Yrittäjän Päivänä. Ideana on, että kaikki oppilaitoksen opettajat ja kouluttajat, yhteensä noin 600 henkilöä, tekevät yritysvierailun syyslukukauden aikana.

Yrittäjien uratarinat näyttävät nuorille mallia

YES Etelä-Savo on mukana myös YES – Lukiot työelämään -hankkeen tiimoilta sekä Pieksämäen että Mikkelin lukion Yrittäjän Päivän tilaisuuksissa, joissa lisätään lukiolaisten ja opetushenkilön työelämä- ja yrittäjyystietoutta. Oman uratarinansa Pieksämäelle saapuu kertomaan Pekka Hyysalo.

Mitä teidän oppilaitoksessanne tapahtuu? Kerro muille sosiaalisessa mediassa hashtagilla #yrittäjänpäivä ja #yrittäjyyskasvatus. YES on myös mukana Yrittäjän Päivän verkostossa, jonka Facebook-sivuilta löydät lisää tapahtumia päivään liittyen, käy tykkäämässä!