Skip to main content
  Uutinen

Tulossa: Mun juttu -digityökalu yläkoululaisille laaja-alaisen osaamisen taitojen kehittämiseen

By 7.4.2020 9 huhtikuun, 2020 No Comments

YES-verkosto julkaisee tänä keväänä Mun juttu -digityökalun yläkoululaisten laaja-alaisen osaamisen taitojen kehittämiseen. Maksuton työkalu tulee kaikkien saataville pääsiäisen jälkeen. Työkalun toivotaan tuovan apua yläkoulujen opettajien etäopetukseen.

YES-verkoston laaja-alaisen osaamisen kehittämiseen suunnatut Mun maailma -työkirja ja Mun juttu -opevalmennus saavat tänä vuonna jatkoa.

Mun juttu on yläkoululaisille suunnattu digityökalu, jonka avulla oppilaat voivat kehittää erilaisten tehtävien avulla kolmea työelämässä ja elämässä vaadittavaa osaamisaluetta: laaja-alaista osaamista, tunneosaamista ja muutoskyvykkyyttä.

Digityökalu julkaistaan Seppo-alustalla ja se on käyttäjille maksuton.

– Mun juttu -työkalun avulla oppilaat pääsevät kartoittamaan osaamistaan ja hahmottamaan itseään oppijana. Sen avulla myös ymmärrys työelämässä vaadittavasta osaamisesta sekä oppilaiden resilienssitaidot vahvistuvat, kertoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Mun juttu -digityökalusta apua etäopetukseen

Mun juttu -digityökalu julkaistaan pääsiäisen jälkeen. Julkaisu päätettiin aikaistaa, jotta yläkoulun opettajat voivat hyödyntää sitä vielä tänä keväänä etäopetuksessa.

–  Mun juttu sopii hyvin myös etäopetukseen, sillä se on oppilaita aktivoiva ja uteliaisuutta herättelevä työkalu. Työkalu koostuu erilaisista yksilö-, tiimi, ja toiminnallisista tehtävistä, joita opettaja voi soveltaa omat ja ryhmän digitaidot huomioiden. Työkalun avulla voidaan yhdistää eri teemoja ja oppiaineita, ja se mahdollistaa myös oppilaiden yhteisen työskentelyn, Lehtonen kertoo.

Lehtonen uskoo, että erityisesti Mun juttu -digityökalun resilienssiosaamista vahvistavat ominaisuudet tulevat juuri nyt tarpeeseen.

– Koronaepidemian aiheuttama poikkeustilanne on varmasti osoittanut meille kaikille, että tarvitsemme henkistä vahvuutta toimia ja suoriutua erilaisissa muutostilanteissa. Resilienssi on kyky, jota voidaan kehittää, ja siihen tästä työkalusta saa apua.

Opettajan avuksi Mun juttu -digityökaluun julkaistaan oma opettajan opas, josta löytyy ohjeita työkalun käyttöön ja soveltamiseen eri oppitunneille.

Mun juttu -työkalu julkaistaan pääsiäisen jälkeen, jolloin sen voi tilata Materiaalit-sivulta.

Nyt voit jo ennakkotilata!

Voit jo nyt tehdä ennakkotilauksen. Materiaali lähetetään sinulle heti, kun Mun juttu -digityökalu on julkaistu.

Ennakkotilaa Mun juttu

Mun juttu -digityökalu on kaksivuotisen kehitystyön tulos, ja se on toteutettu Yksityisyrittäjäin Säätiön rahoituksella. Työkalu pohjautuu säätiön tuella vuonna 2018 rakennettuun Mun juttu -verkkokurssiin, jossa opettajat kehittävät omaa osaamistaan laaja-alaisten osaamiskokonaisuuksien näkökulmasta.

Tutustu YESin muihin laaja-alasen osaamisen kehittämisen työkaluihin:

Mun maailma – Laaja-alaisen osaamisen työkirja

Mun maailma on alakoululaisille suunnattu työkirja uuden opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen taitojen ymmärtämiseen, kehittämiseen ja soveltamiseen. Lue lisää.

Mun juttu – Laaja alaisen osaamisen opevalmennus

Mun juttu – Laaja-alaisen osaamisen opevalmennuksessa opitaan kehittämään opetusmenetelmiä, joilla voi edistää oppilaiden laaja-alaisten taitojen kehittymistä ja vahvistaa heidän tulevaisuustaitojaan. Lue lisää.