Skip to main content
  Uutinen

YES-kummiportaali sulkeutuu vuoden lopussa: kiitos kummeille!

By 23.10.2023 6 marraskuun, 2023 No Comments

Jo kymmenen vuoden ajan toiminut YES-kummiportaali on tullut käyttöikänsä päähän. Opettaja, jos etsit työelämän yhteistyökumppania, vielä ehdit hyödyntää portaalia!

YES-kummiportaali yeskummit.fi sulkeutuu vuoden lopussa.

Kummiportaalissa opettajien on ollut mahdollista löytää yrittäjiä ja muita työelämän edustajia koulujen työelämäyhteistyöhön. YES Kummit muun muassa tuovat kouluille tietoa yrittäjyydestä ja työelämästä sekä toimivat esikuvina lapsille ja nuorille työn tekijöinä ja oman alansa ammattilaisina.

Alkujaan YES Kummi -toiminta käynnistyi Pirkanmaan YES-keskuksen paikallistoimintana vuonna 2010, ja malli levisi nopeasti valtakunnalliseksi. YES-kummiportaali eli oma yhteydenpitokanava kummien ja opettajien välille rakennettiin pian sen jälkeen.

­– Sulkeutuessaan YES-kummiportaali on ehtinyt toimia yli kymmenen vuoden ajan. Se ideoitiin ja rakennettiin vuonna 2013 Opetushallituksen rahoittamassa YES goes to lukio -hankkeessa, ja on vuosien mittaan luonut lukemattomia kontakteja koulujen ja työelämän välille, YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen kertoo.

Sulkemisen syy on alustan akuutti päivitystarve. Portaali vaatisi toimiakseen ison elinkaaripäivityksen, johon ei tällä hetkellä löydy resursseja.

– Olemme pohtineet keinoja ja alustoja, joilla YES Kummien yhteystiedot voisi pitää esillä, mutta toimivaa ratkaisua ei ole toistaiseksi löytynyt. Toistaiseksi siis YES-kummiportaali suljetaan, mutta toivomme, että tulevaisuudessa toiminta voidaan vielä elvyttää muodossa tai toisessa, Lehtonen sanoo.

Lehtonen on iloinen siitä, että monet YES Kummit ovat luoneet omia verkostoja ja kontakteja eri kouluihin ja opettajiin. Vaikka portaali sulkeutuu, nämä verkostot jäävät elämään.

– YES-kummiportaali on osittain tehnyt tehtävänsä: se on ollut ensimmäisen yhteydenoton kanava opettajan ja kummin välillä, ja sen jälkeen kummitoiminta on jatkunut kummien ja opettajien haluamalla tavalla. Toivommekin, että YES Kummit jatkavat kouluyhteistyötä portaalin sulkeutumisesta huolimatta ainakin vanhojen oppilaitoskumppanien kanssa. Kummit voivat toki myös itse olla aktiivisia oppilaitosten suuntaan tai kertoa kiinnostuksestaan kouluyhteistyöhön esimerkiksi sosiaalisen median tileillään.

YES Kummeille ehtii vielä lähettää kummipyyntöjä, pidä kiirettä!

Opettajat voivat etsiä YES Kummeja ja lähettää kummipyyntöjä yeskummit.fi-portaalista vuoden 2023 loppuun asti, mutta sen jälkeen kummien yhteystietoja ei enää ylläpidetä ja sivusto suljetaan.

– Vielä ehtii lähettämään viestejä vaikkapa useammalle kummille ja kysyä kiinnostusta yhteystyöhön ensi vuodelle, tai vain pyytää kummin yhteystiedot vastaisuuden varalle. Monelle YES Kummille käy myös etätapaamiset, joten kummeja voi etsiä myös kauempaa kuin omasta maakunnasta, Lehtonen muistuttaa.

Kiitos YES Kummeille

YES-verkosto haluaa lämpimästi kiittää YES Kummeja siitä, että he ovat lähteneet vapaaehtoiseksi mukaan kummitoimintaan ja ovat olleet koulujen käytettävissä.

– Monet YES Kummeista ovat tehneet vapaaehtoistyötä jo vuosia, kertoneet uratarinaansa, innostaneet lapsia ja nuoria yrittäjyyteen ja tutustuttaneet heitä työelämään. Kummien työ on ollut todella tärkeää, ja heidän avullaan nuoret ovat saaneet neuvoja ja kannustusta omalle elämänpolulle. Sydämellinen kiitos kaikille YES Kummeille!

Mitä YES Kummit tekevät ja mitä he ajattelevat oppilaitosyhteistyöstä? YES Kummien tarinoita on koottu kummiportaaliin osoitteeseen yeskummit.fi/tarinat.

YES-kummiportaalia voi käyttää vuoden 2023 loppuun asti. Klikkaa palveluun: yeskummit.fi.