Skip to main content
  Uutinen

Yhteistyöllä yrittäjyyskasvatuksen strategia myös Etelä-Savoon

By 18.5.2015 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen strategiatyö etenee: Etelä-Savo liittyi seitsemäntenä niiden alueiden joukkoon, jotka ovat tehneet yhteisen yrittäjyyskasvatuksen strategian.

Yhteisen maakunnallisen strategian tavoitteena on helpottaa yrittäjyyskasvatuksen kehittämistä ja vahvistamista niin, että siitä tulee osa opetuksen arkea.

Etelä-Savon yrittäjyyskasvatuksen strategia kuvaa niitä käytännön toimenpiteitä, joita alueen toimijat ja sidosryhmät tekevät jalkauttaakseen yrittäjyyskasvatuksen.

Strategiassa esitellään yrittäjyyskasvatuksen keskeiset käsitteet, yhteinen visio, tavoitteet ja seuraavat askeleet sekä annetaan oppilaitoksille tehtävä strategian jalkauttamiseksi kouluissa.

Etelä-Savossa yrittäjyyskasvatuksen visio kiertyy seuraavien käsitteiden ympärille: opin, onnistun, otan vastuun, yhdessä, yrittäen.

Strategia avaa näitä käsitteitä käytännössä sekä esittää yrittäjyyskasvatuksen tavoitteet niin opettajalle, oppijalle kuin yhteisöllekin ja korostaa, että yrittäjyyskasvatuksen jalkauttaminen ei ole ainoastaan opettajien harteilla, vaan vastuu on myös opiskelijoilla itsellään, heidän lähipiirillään, alueen yrittäjillä ja yhdistyksillä sekä päätöksentekijöilläkin.

Tutustu Etelä-Savon yrittäjyyskasvatuksen strategiaan pdf-versiona.

Yhdessä Etelä-Savon yrittäjyyskasvatuksen strategian kanssa valmistui myös case-esimerkeistä Kimmoke-katalogi.

Strategiaa oli rakentamassa laaja joukko toimijoita, joiden keskuudesta tarve yhteiselle strategialle nousi. Mukana olivat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu BScBA-ohjelma ja Pienyrityskeskus, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Etelä-Savon ammattiopisto, Mikkelin lukio, Kalevankankaan koulu, Urheilupuiston koulu, MAMOK, Probba, IPIK Design Oy, Observis Oy, Suur-Savon Osuuspankki, Luxhammar Oy, Mohmi Oy, Tmi Saaraliu, Miktech Oy, MikkeliES, Miset Oy, Uusyrityskeskus, Etelä-Savon Kauppakamari, Mikkelin Yrittäjät ja Etelä-Savon Yrittäjät.

Lue strategiatyöstä Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksen sivuilta (27.4.2015): Yrittäjyyskasvatus on yhdessä tekemistä

Kiinnostuitko strategiatyöstä, tahdotko tutustua aiheeseen lisää? Kaikki alueelliset yrittäjyyskasvatuksen strategiat löydät YES:in Materiaalit-sivulta.