Skip to main content
  Uutinen

Ammatillisen yrittäjyysverkoston toiminta käynnistyi – yhteinen foorumi tuli huutavaan tarpeeseen

By 28.1.2021 No Comments

YES ry:n koordinoima Ammatillisen koulutuksen yrittäjyysverkosto kokoontui viime viikolla ensimäistä kertaa. Yhteinen toiminta käynnistyy vahvana vuodelle 2021.

Ammatillisen koulutuksen yrittäjyysverkoston ensimmäisessä tapaamisessa oli mukana koulutuksen järjestäjiä eri puolilta Suomea. Keskusteluun osallistui rehtoreita, opettajia ja muita koulutuksen kehittämistyössä mukana olevia henkilöitä.

Tapaamisessa vahvistui käsitys verkoston tarpeellisuudesta, kertoo Valtakunnallisen YES ry:n puheenjohtaja Anne Vuorinen, joka edustaa ammatillista koulutuksenjärjestäjää koulutuskuntayhtymä Keudaa.

– Keskustelujen pohjalta voin todeta, että säännölliselle kohtaamisfoorumille on selkeä tarve ja halu yhdessä kehittämiseen on suuri. Verkoston toimijat toivoivat säännöllisiä kohtaamisfoorumeita, joissa jaetaan hyviä käytänteitä, opitaan toisilta, kokeillaan ja synnytetään yhdessä uutta, Vuorinen kertoo.

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen näkee, että uuden yrittäjyysverkoston vahvuus on juuri yhteinen innostus kehittää koulutusta ja opetusta.

– Perustimme yrittäjyysverkoston nimenomaan koulutustenjärjestäjien toiveesta ja heidän tarpeitaan kuunnellen. Moni oppilaitos on lähdössä rakentamaan jotain uutta, ja yrittäjyysverkoston tarjoamat säännölliset kohtaamiset tarjoavat huikean yhteiskehittämisen alustan ja mahdollisuuden viedä yhdessä ammatillisen koulutuksen yrittäjyyskasvatus ja opetus uudelle tasolle, Lehtonen sanoo.

Lehtonen iloitsee, että myös YESin rooli yrittäjyyskasvatuksen kehittäjänä ja eri toimijoita kokoavana voimana sai osallistujilta kiitosta.

– YESin toiminta verkostyhteistyön johtajana ja yhteisen keskustelun vetäjänä koettiin erittäin tärkeänä, ja se antoi meille vahvistusta siitä, että viime vuonna uudistunut YES on oikealla tiellä.

Verkosto kokoontuu joka toinen kuukausi, mukaan mahtuu vielä

Tapaamisessa kartoitettiin verkoston toimijoiden odotuksia sekä määriteltiin verkoston toimintaperiaatteita sekä suunniteltiin ensimmäisiä toimenpiteitä.

– Keskusteluissa ilmeni, että ammatillisen koulutuksen kentässä on paljon erilaisia yrittäjyyskasvatukseen ja yrittäjyysopetukseen liittyviä toimenpiteitä mutta, ne eivät usein muodosta kokonaisuutta. Hyvät kokemukset ja syntyneet toimintamallit halutaan ulottaa koko oppilaitokseen, ja siinä verkoston tuki voi auttaa, Lehtonen kertoo.

YES kartoittaa tällä hetkellä yrittäjyysverkoston osallistujien toiveita ja kutsuu verkoston uudelleen koolle pian. Korona-aikana tapaamiset pidetään tehokkaina etätapaamisina, mutta jatkossa tullaan järjestämään myös yhteisiä kokoontumisia livenä.

– Osallistujilla oli aito halu lähteä heti konkreettiseen tekemiseen, joten päätimme yhdessä, että seuraavassa tapaamisessa jaamme hyviä käytäntöjä ja kokemuksia ja keräämme konkreettisia ideoita siitä, miten eri tavoin yrittäjyyskasvatusta toteutetaan ammatillisessa koulutuksessa.

Mukaan mahtuu vielä lisää innokkaita yrittäjyyskasvatuksen kehittäjiä.

– Yhteisestä tekemisestä hyötyy varmasti jokainen, joten kannustan kaikkia rohkeasti mukaan! Jokainen voi olla mukana juuri sillä tarpeella ja panostuksella kuin haluaa, Lehtonen lupaa.

Tahdotko mukaan ammatillisen koulutuksen yrittäjyysverkostoon? Ole yhteydessä: YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yesverkosto.fi

Lue aiemmat uutiset aiheesta:

11.12.2020 Kutsu: Ammatillisen toisen asteen yrittäjyysverkosto kokoontuu 21.1.2021
3.11.2020 Vauhtia ammatillisen toisen asteen yrittäjyyskasvatukseen: yrittäjyysverkosto kutsuu yhteiseen kehittämistyöhön