Skip to main content
  Uutinen

YES-verkosto vei viime vuonna yrittäjyyskasvatusta 163 kuntaan – tavoitteena on tehdä joka kunnasta yrittäjyyskasvatuskunta

By 23.1.2023 24 huhtikuun, 2023 No Comments

Kuntatoimija, oletko sinä jo hyödyntänyt YES-verkoston palveluja?

Vuonna 2022 yhä useampi kunta pääsi tutustumaan YES-verkoston yrittäjyyskasvatuspalveluihin: YES vei vuoden aikana yhteensä 163 kuntaa yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen äärelle.

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen kiittää YES-aluetoimijoita ja jäseniä yhteisestä ponnistuksesta yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi.

– Olemme vuosien mittaan saaneet kasvatettua laajat kansalliset ja alueelliset verkostot, joissa tehdään innostuneesti yhteistyötä kunnan eri toimijoiden kanssa. Viime vuonna tarjosimme kunnille muun muassa tukea kuntien strategiatyöhön ja yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemin rakentamiseen, opetushenkilöstön valmennuksia sekä työkaluja ja toimenpiteitä kunnan yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen. Lisäksi tietysti rakensimme ahkerasti yhteistyötä koulutuksen ja työelämän välille.

YESin rooli verkottajana ja yhdistäjänä on Lehtosen mielestä kehittäjäverkoston suurin vahvuus.

– Toimintatapamme on yhteiskehittäminen ja verkostoyhteistyö, ja uskon, että sillä saamme ehdottomasti parhaan hyödyn irti niukoista resursseista. Me YES-verkostossa tahdomme yhdistää kunnan toimijat rakentamaan vaikuttavampaa yrittäjyyskasvatusta, joka tuottaa osaamista, hyvinvointia ja elinvoimaa.

YES-verkoston tavoitteena onkin, että jokainen Suomen kunta on yrittäjyyskasvatuskunta.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

– Yrittäjyyskasvatuskunta tarkoittaa muun muassa sitä, että kunnassa yrittäjyyskasvatus ymmärretään osaksi kunnan eri kehittämistoimenpiteitä ja että yrittäjyyskasvatus on osa kunnan strategioita. Se tarkoittaa, että yrittäjämäisellä asenteella lapset ja nuoret rakentavat rohkeasti tulevaisuudestaan sellaisen kuin haluavat. Samalla he luovat hyvinvointia itselle ja muille.

Tule mukaan verkostoon – liity YESin jäseneksi tai hyödynnä palveluja

YES tarjoaa tukea ja mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen kunnille, oppilaitoksille ja muille yrittäjyyskasvatustoimijoille.

Tutustu YES-verkoston maksuttomiin materiaaleihin ja valmennuksiin. YES tarjoaa myös yrittäjyyskasvatuksen kehittämispalveluja kunnille.

YES ry:n jäseneksi voi myös liittyä – jäsenyys on avoin henkilöille, yrityksille, organisaatioille, oppilaitoksille, yhdistyksille tai muille yhteisöille. YES-verkoston jäsenenä pääset kehittämään paitsi verkoston toimintaa, myös suomalaista yrittäjyyskasvatusta.

Tai kiinnostaako organisaatiotasi tulla mukaan YES-verkostoon YES-aluetoimistopalvelujen tuottajana? YES-aluetoimistot perustetaan alueellisten tarpeiden perusteella ja alueellisella rahoituksella. Rahoitusmalli voi olla esimerkiksi maakunnallinen, jolloin jokainen kunta osallistuu YES-aluetoimistopalvelun ylläpitokustannuksiin.

– Alueen omalla YES-toimijalla kunnat voivat varmistaa, että yrittäjyyskasvatuksen palvelut ja ajantasaisin tieto yrittäjyyskasvatuksen tilasta, tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista on kuntien saatavilla ja verkostoyhteistyö kehittyy, Lehtonen sanoo.

Onko kuntaasi rakennettu jo yrittäjyyskasvatuksen ehjä polku? Entä toimiiko kunnassasi yrittäjyyskasvatuksen tiimi? Työkaluja yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen kunnassa löydät täältä.

YES on Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkosto, joka yhdistää kunnan toimijat rakentamaan vaikuttavampaa yrittäjyyskasvatusta niin kansallisesti kuin alueellisestikin. Lue lisää YES-verkostosta ja sen palveluista täältä.

Vaikuttaja, oletko jo tutustunut YES-verkoston Yrittäjyyskasvatuksen selviytymisoppaaseen? Selviytymisopas antaa eduskuntavaaliehdokkaille, nykyisille kansanedustajille ja muille päättäjille päätöksenteon tueksi perustiedot yrittäjyyskasvatuksesta.