Skip to main content
  Uutinen

Nyt nostetaan osaamista näkyviin! Tässä työkaluja avuksesi

By 2.10.2023 No Comments

YES-verkosto on mukana Osaaminen näkyviin -viikolla 2.–8.10.2023. Tahdomme kannustaa ja auttaa ihmisiä oivaltamaan osaamistaan ja tekemään sitä näkyväksi.

Kaikki ihmiset oppivat uutta läpi elämän. Ihmiset oppivat uusia asioita koulumaailman lisäksi koulutuksissa, kursseilla, harrastukissa, ihmissuhteissa ja arjen askaressa. Aina omaa osaamista ei edes huomaa.

YES-verkosto on mukana Osaaminen näkyviin -viikolla 2.–8.10.2023. Tapahtumaviikon tavoite on  auttaa ihmisiä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun.

Tutustu YES-verkoston materiaaleihin, joiden avulla voit tunnistaa, sanoittaa ja kehittää osaamista, joko oppitunnilla, yhdessä muiden kanssa tai itsenäisesti:

YES-verkoston materiaaleja osaamisen tunnistamiseen

JEKKU-osaamisympäristö

JEKKU on yhdessä opettajien, nuorten ja asiantuntijoiden kanssa kehitetty osaamisympäristö, jossa oppijat voivat tunnistaa, kehittää ja sanoittaa omaa työelämä- ja yrittäjyysosaamistaan.

JEKKU toimii Emill-sovelluksessa ja sen käyttö on maksutonta. Lue lisää sivulta yesverkosto.fi/materiaalit/jekku.

Kuntapäättäjien ja muiden kuntatoimijoiden yrittäjyyskasvatusosaaminen näkyviin: YES-verkoston kuntavalmennuspaketti

Yrittäjyyskasvatuksen ei pidä olla vain yksittäisen innostuneen opettajan tai oppilaanohjaajan vastuulla. Jos yrittäjyyskasvatuksesta tahtoo saada aidosti vaikuttavaa, tulee sen toteutua koko oppilaitoksen ja kunnan toimintakulttuurin tasolla. YES-verkosto tarjoaa kunnille maksuttomia materiaaleja, joiden avulla kunnan yrittäjyyskasvatusosaaminen on näkyvää, suunnitelmallista ja eri toimijoiden yhteistyönä toteutettua. Lue lisää.

Yrittäjyystesti

Onko osaamisesi yrittäjämäistä? Jos olisit yrittäjä, millainen yrittäjyys sinulle sopisi? Oletko visionääri kuten Steve Jobs? Päällikkö kuten Michelle Obama? Artisti kuten David Beckham?

YES-verkoston Yrittäjyystesti on vuosi toisensa jälkeen yksi YES-verkoston suosituimmista materiaaleista, ja nyt sitä pääsee käyttämään myös englanniksi. Tee testi tästä.

Materiaalia laaja-alaisen osaamisen kehittämiseen

YES-verkoston Mun maailma -työkirja sekä Mun juttu -digityökalu ovat työkaluja laaja-alaisen osaamisen taitojen kehittämiseen.

Materiaalit ovat maksuttomia ja voit tutustua niihin osoitteessa yesverkosto.fi/materiaalit.