Skip to main content
  Uutinen

Olemme mukana Opopäivillä – tule tutustumaan uuteen osaamisympäristöön

By 1.2.2023 6 huhtikuun, 2023 No Comments

Oletko tulossa Opopäiville? Tule käymään YES-verkoston ständillä ja tutustu uuteen JEKKU-osaamisympäristöömme ja muihin maksuttomiin materiaaleihimme.

YES-verkosto on mukana on ohjausalan ammattilaisten vuosittaisessa  koulutustapahtumassa, valtakunnallisilla Opopäivillä, jotka järjestetään 2.-4.2.2023 Hämeenlinnassa.

Löydät meidät S-rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta ständiltä 33, jossa pääset tutustumaan Emill.fi -palveluun ja palvelussa pian julkaistavaan JEKKU-osaamisympäristöön.

JEKKUssa toisen asteen opiskelijat tunnistavat ja sanoittavat omaa yrittäjyys- ja työelämäosaamistaan. Sisältöjen teemoja ovat muun muassa itsetuntemus ja unelmointi, projektiosaaminen, yrittäjyysosaaminen ja verkosto-osaaminen. Osaamisympäristö on myös yhteisöllinen, mikä mahdollistaa vuorovaikutuksen, verkostoitumisen ja sisällön tuottajien ja käyttäjien kohtaamisen yhdessä ja samassa paikassa.

JEKKUa pilotoidaan parhaillaan Satakunnassa, ja nyt Educassa siihen pääsevät tutustumaan myös Satakunnan ulkopuoliset toimijat! Oppimisympäristö valmistuu käyttöönotettavaksi keväällä, jonka jälkeen se on avoin kaikille toisen asteen opiskelijoille.

Mistä osaamisesta sinä haaveilet? Kerro meille ja osallistu arvontaan!

Mistä osaamisesta sinä haaveilet? Tule ständillemme 33 kertomaan osaamishaaveesi – samalla osallistut samalla Timo Järvensivun Verkostojen johtaminen -kirjan arvontaan! Voit osallistua myös tästä linkistä.

Maksuttomia materiaaleja opinto-ohjaajille

Tutustu YES-verkoston materiaaleihin:

Mentorointia lukioon -opas

Mentorointia on käytetty työelämässä ja korkeakoulumaailmassa viime vuosina enenevässä määrin ja sen hyödyt on tunnustettu laajalti. Lukioihin mentorointi on kuitenkin vasta tulossa. Mentorointia lukioon -oppaaseen on koottu kaikki tarpeellinen tieto, mitä mentorointi on sekä step-by-step -ohjeet, miten saat aloitettua ohjelman ja vietyä onnistuneesti läpi.

Yrittäjyyskasvatuksen tiimiopas

Oppilaitoksissa tapahtuva yrittäjyyskasvatus tarvitsee tuekseen laaja-alaista verkostoa. Yrittäjyyskasvatuksen tiimiopas antaa työkalut yrittäjyyskasvatustiimin rakentamiseen ja toimivaan yhteistyöhön. Lue lisää ja lataa opas maksutta täältä.

Vaikuttavaa! -opas

Oppilaitosten ja työelämän välisellä yhteistyöllä on pitkät perinteet. Vaikka työelämäyhteistyötä tehdään paljon, saattaa se jäädä vaikuttavuudeltaan kapeaksi ja oppijan ainoaksi kokemukseksi TET-jakso. Oppilaitosten ja työelämän välisellä yhteistyöllä voi kuitenkin olla oikein suunniteltuna merkittävä rooli oppijan osaamisen kartuttajana ja tulevaisuuden rakentumisessa. Vaikuttavaa! Opas oppilaitoksen ja työelämän väliseen yhteistyöhön antaa vinkkejä työelämäyhteistyön käynnistämiseen ja yhteistyökumppanien löytämiseen sekä antaa työkaluja siihen, miten työelämäyhteistyöstä voi tehdä entistä vaikuttavampaa.

Yrittäjyystesti

Testaa, millainen yrittäjä voisit olla! Yrittäjyystesti selvittää, millaisissa työtehtävissä olet parhaimmillasi ja millainen yrittäjyys sinulle sopii.

Nähdään Opopäivillä!

opopaivat2022.com

Jekku-osaamisympäristö on kehitetty ESR-rahoitteisessa Open Platform Entrepreneurship Education for Future Work -hankkeessa, jossa mukana ovat Valtakunnallisen YESin lisäksi Prizztech Oy ja Satakunnan koulutuskuntayhtymä.

Oletko satakuntalainen toimija? Lue täältä, miten pääset mukaan hankkeen yrittäjyyskasvatuksen ekosysteemiin.