Skip to main content
Näkökulma  Uutinen

Toiminnanjohtajan joulutervehdys

By 21.12.2020 One Comment

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen luo katseen kuluneeseen vuoteen, joka on kaiken epävarmuuden lisäksi antanut mahdollisuuden luoda uutta.

Vuosi 2020 lähenee loppuaan ja on aika hieman summata kulunutta vuotta, joka on ollut meille vahva uusiutumisen, kehittämisen ja kasvun vuosi. Toimintavuottamme värittää luonnollisesti koronaepidemia, joka näin kaiken ikävän ja epävarmuuden lisäksi on antanut mahdollisuuden kehittää olemassa olevia tapoja tehdä asioita ja luoda uutta.

Tärkeänä painopisteenä on vuoden aikana ollut toiminta-ajatuksemme kirkastamisen lisäksi vahvemman verkostomaisen toiminnan rakentaminen. YESillä on monen vuoden toiminnan kautta syntynyt vahva verkosto-osaaminen, jonka halusimme valjastaa laajemmin yrittäjyyskasvattajien käyttöön. Olemme koonneet YES-verkoston ympärille yrittäjyyskasvatuksen kehittäjien ja toimijoiden verkoston, joka yhdessä vie yrittäjyyskasvatusta uudelle vuosikymmenelle.

Yrittäjyyskasvatusverkostoa rakentaessa olemme jatkuvasti kysyneet kysymyksiä, kuin pahimmassa kyselyiässä olevat kolmevuotiaat: mitä tämä tarkoittaa, kuka tästä hyötyy, miten me voimme auttaa ja ehkä tärkeimpänä kehittääkö tämä oikeasti yrittäjyyskasvatusta?

Näin vuoden loppuessa voinkin todeta, että olemme onnistuneet, YES-verkosto kaikkine toimijoineen on entistä vaikuttavampi! Olemme luoneet verkoston, joka ulottuu Hangosta Utsjoelle ja jossa on valtava määrä asiantuntijuutta ja osaamista.

Yhtenä esimerkkinä uusista tavoista tehdä asioita voisin mainita vuotuisen Yrittäjyyden Ytimessä -tapahtumamme, jossa perinteisen seminaarin ja risteilyn sijaan kohtasimme verkossa. Toteutimme vuorovaikutteisen tapahtumakokonaisuuden, jossa mm. digitaalista peliä hyödyntäen muodostimme yhteisen näkemyksen siitä, millaista on tulevaisuuden osaaminen ja miten yrittäjyyskasvatuksella voidaan vaikuttaa siihen. Tätä keskustelua jatkoimme julkisessa Twitter-keskustelussa, jossa haastoimme asiantuntijat tunnin ajaksi keskustelemaan viiden kysymyksen kautta. Uusi tapa osallistaa onnistui hienosti!

Lupasin vuoden aikana useaan otteeseen käynnistää keskustelun yrittäjyyskasvatuksen jäntevöittämiseksi. Kutsuin koolle asiantuntijaryhmän, joka ilokseni otti haasteen vastaan. Yhdessä olemme keskustelleet yrittäjyyskasvatuksen merkityksestä ja sen arvosta, tavoitteista, mitä se tarkoittaa eri kouluasteilla, miten voimme lisätä sen ymmärrystä ja siten kehittää entistä vaikuttavampaa yrittäjyyskasvatusta. Asiantuntijaryhmän työn ensimmäisistä tuloksista kuulette lisää ensi vuoden puolella.

Tulevaan vuoteen lähdemme innolla. Tavoitteena on jatkaa paitsi oman toimintamme, niin myös yrittäjyyskasvatuksen kokonaisvaltaista vahvaa kehittämistyötä.

Vuonna 2021 olemme edelleen vahva yrittäjyyskasvatuksen suunnannäyttäjänä, kehittämistyön edelläkävijä ja kokonaisuuksien rakentajana.

Lämmintä joulunaikaa sinulle!

Sanna Lehtonen